Az IFA-n mutatkozik be a cég legcsendesebb mósógépe és új hűtője

Az LG Electronics az európai piacra fejlesztett Centum SystemTM mosógép után a termékcsalád tagjaként új hűtőszekrényt mutat be a 2016-os IFA-n. A vállalat látványos világrekordokkal demonstrálta a 20 éves élettartamú mosógép és az Inverter Linear kompresszorral felszerelt hűtőszekrény egyedülálló képességeit.

 

Az LG Centum System mosógépet a környezettudatos európai fogyasztók számára tervezték. A készülék energiafogyasztása - nagyfokú hatékonyságának köszönhetően - 60%-kal alacsonyabb a legerősebb európai energiatanúsítványának számító A+++ alsó értékénél. A mosógép olyan fejlett hangtompítórendszert kapott, mint amilyeneket a személyautókban is használnak. A rendszer egészen 67dB-ig csökkenti a zajszintet - a Centum System így halkabb, mint bármely más elöltöltős mosógép az európai piacon.

 

A beépített TurboWashTM technológiának köszönhetően egy teljes mosás nem tart tovább 49 percnél, ráadásul a gép 17%-kal kevesebb vizet és energiát használ, mint más, hasonló megoldást nem tartalmazó eszközök.[1] Az eszközt az LG az iparágban egyedülállóan 20 év garanciával támogatja. Az LG a Centum System technológiával ellátott szárítógépeit, illetve mosó-szárítógépeit is bemutatja a 2016-os IFA-n.

 

Az LG Centum System portfóliója ebben az évben új taggal bővül. A legújabb alulfagyasztós hűtő, melyet az IFA-n mutatnak be, elnyerte a meggyőző A+++ -30% energiatanúsítványt, a side-by-side modell pedig innovatív Inverter Linear kompresszorának köszönhetően A+++ -10% minősítést kapott. E megoldást a német tudományos és technikai szövetség, a VDE 20 év élettartamra hitelesítette.[2]

 

 

Guinness rekord a mosógép tetején

Az LG meggyőző eszközzel demonstrálta, mennyire csendesen és alacsony rezgésszámon dolgozik leginnovatívabb mosógépe: a cég egy Centum System tetején építette fel a világ legmagasabb kártyavárát. A sikeres rekordkísérletet több mint 100 millió néző követte a közösségi média csatornáin. A termékcsaládhoz egy másik rekord is kapcsolódik: a Centum System hűtőszekrény energiatakarékosságát 18072 kompakt fénycsővel szemléltette a cég, és létrehozta vele a világ legnagyobb fénycsövekből álló képét. A hűtővel egy év alatt éppen annyi energiát spórolhatunk, mint amennyit a csaknem húszezer fénycső egy óra alatt felhasznál.[3]

 

„Büszkék vagyunk Guinness-rekordjainkra, melyek segítenek átadni az üzenetet, hogy Centrum System technológiánk minden tekintetben verhetetlen" - nyilatkozta Jo Seong-jin, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnöke. „Az LG folyamatosan bővíti termékkínálatát az európai piacon, az idei IFA pedig különösen fontos szerepet kapott a portfólió stratégiájában."

 

Az IFA 2016 kiállításon az LG standjának (Hall 18, Messe Berlin) látogatói személyesen is kipróbálhatják a vállalat innovatív háztartási eszközeit.


[1] Az LG Lab tesztje alapján pamut mosással, 40℃ mellett, 6 kg ruha kimosása esetén. Az összehasonlítás alapjául az LG többi modellje szolgált.

[2] A teszt az LG belső 20 éves élettartam tesztprotokollja szerint került megszervezésre. A laboratóriumi tesztek eredményei általános használati körülményeken alapulnak. A várható élettartam nem jelent egyet semmilyen garanciával.

[3] A Centum SystemTM hűtőszekrénnyel elérhető éves becsült energiamegtakarítás 198.8kWh, ami 18,072 kompakt fénycső egy órán keresztüli energiaigényével egyenlő. A teszt az LG GBB60 sorozat legkisebb energiaigényét veszi figyelembe, mellyel kiérdemli az A+ és A+++ -20% energiatanúsítványt (az 1060/2010 EU szabvány alapján). Az energiamegtakarítás mértéke az egyéni használati szokások függvényében változhat.