logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://euroastra.org)

Társadalmi célú startupok számára hirdet versenyt és képzést az SAP

Megjelentette: johannes
Dátum: 2017 aug 9 - 02:01

[0]Elindult a Startery 2017, a társadalmi vállalkozások egyik legnagyobb regionális versenye. A megmérettetésre idén is várják a hazai közösségi vállalkozásokat, szereplőket. Minden olyan ötlettel lehet jelentkezni, amely egy társadalmi problémára ad fenntartható megoldást.

 

A legjobb, leginnovatívabb pályázatok benyújtói egy speciális képzésen vesznek részt Budapesten, ahol a design thinking módszertant is felhasználva üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Az így finomra hangolt ötleteket egy nemzetközi zsűri értékeli, és a legígéretesebbeket kéthetes berlini tanulmányútra, a Social Impact Lab központjába hívjákMagikMe [1] olyan játszótereket szeretne meghonosítani minél több helyen, amelyeken a sérült gyermekek együtt tudnak játszani egészséges társaikkal. Harsányi Eszter, a MagikMe vezetője szerint a társadalmi vállalkozások elterjedésében, fejlődésében alapvető fontosságú, hogy az ötletek piaci alapon legyenek versenyképesek, amelynek megtervezéséhez, fejlesztéséhez biztos támpontot ad a Startery programja.

 

A pályázati jelentkezéseket a program nemzetközisége miatt angolul várják a http://startery.de/programme/cee/cee [2] oldalon keresztül, szeptember 15-ig.

A verseny, a képzés a Social Impact és az SAP szoftvercég együttműködésének köszönhetően valósul meg.

 

 


Forrás URL:
http://euroastra.org/node/114953