Közérdekû közlemények

Idén 25 éves az Angyalfolki Utcabál

A rendezvény gyökereit a folk - és népzene, valamint a népi hagyományok alkotják. Ebből az alkalomból ünnepeltként köszöntjük a szintén 25 éves Vadrózsa Néptáncegyüttest!

Ébreszd fel a városod! -- Városkommunikációs pályázat a reformáció 500. évfordulója alkalmából

"Városom reformációja" címmel nagyszabású, országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság, melyben változatos közösségi események kreatív koncepcióit várják, melyek közül a nyertes pályamunkát megvalósítják.

Ébreszd fel a városod

Városkommunikációs pályázat a reformáció 500. évfordulója alkalmából.  "Városom reformációja" címmel nagyszabású, országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság, melyben változatos közösségi események kreatív koncepcióit várják, melyek közül a nyertes pályamunkát megvalósítják.

 

„ÖRÖM A ZENE” - XIII. ROXIGET Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny

2005 óta minden év szeptemberében kerül sor e kedvelt szabadtéri zenei eseményre.Idén tizenharmadik ízben kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a rockzene kedvelőinek nagy örömére a Roxiget - Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

A 2017 június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

 

Szeptember 4-ig pályázhatnak a startupok Magyarország első vállalati akcelerátor programjába

A tavalyi sikeres programot követően a Telenor Magyarország másodszor is meghirdeti startupokat támogató akcelerátor pályázatát. A www.telenor.hu/accelerate oldalon szeptember 4-ig jelentkezhetnek a vállalkozások, amelyek közül három vehet részt az intenzív fejlesztőprogramban. A nyertes startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet és befektetést.

 

“Az én reformációm” címmel telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kisfilm-pályázatot hirdet, amelyben arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek.

 

Idén is dj versenyt hirdet a Finlandia

Izgalmas versenyre invitálja a hazai lemezlovas közösséget a finnek kedvenc vodkamárkája, a Finlandia.

 

A Telekom kérése a feltöltőkártyás előfizetőkhöz

Az adategyeztetést elvégző Domino feltöltőkártyás Telekom ügyfelek kétharmada online egyeztet - Még egy hónapig egyeztethetik adataikat a feltöltőkártyás mobilosok

 

Hommage à Kocsis Zoltán - Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében

Kocsis Zoltánról, a tavaly elhunyt világhírű zongoraművészről és karmesterről május 30-án hangversennyel emlékezik meg a karitatív szervezet. A művész kezdetektől fogva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján - május 30-án - hangversenyt adott a Szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nem csak Magyarországon, hanem Németországban is segítette, ahol Hannoverben több felejthetetlen jótékonysági koncertet adott a Szolgálat kérésére. 

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje

Oszd meg méltán híres gourmet pillanatodat! Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky - téged is fotózásra csábít a pillanat?

 

Tervezd meg a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő kabaláját

Alkotói pályázat iskolások számára. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. pályázatot hirdet, a „Harkányi Gyógy- és Strandfürdő kabalája" címmel.

 

Szombatról vasárnapra kéretlenül, de megjön a nyári időszámítás - Óraállítás kötelező

Március 26-án, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettő órakor háromra állítják. Az óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint - közölte a MÁV.

Elindult a nevezés a KAFF-ra

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. A magyar és európai rajzfilmek kétévente jelentkező szemléje 2017. június 21-25. között várja az animációs műfaj szerelmeseit.

 

Fennakadások várhatóak az EON uj ügyfélkezelési rendszerre történő átállása alatt

Teljes körű rendszerfrissítést végez február 16-25. között ügyfélszolgálati rendszerében az E.ON, hogy a jövőben még gyorsabban, korszerűbben és biztonságosabban álljon ügyfelei rendelkezésére. A fejlesztés kapcsán az ügyfelek néhány átmeneti változást tapasztalhatnak, melyekről az E.ON több csatornán keresztül, előzetesen tájékoztat mindenkit.

 

IV. Budapesti Székely Bál

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet három évvel ezelőtt azzal a remélt céllal indította útjára a Budapesti Székely Bált, hogy a rendezvény sikere, jó hangulata erősítse az összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, illetve segítse rászoruló nemzettársainkat. Azóta már a harmadik sikeres rendezvényen vagyunk túl.

 

Megjelentek a Móricz és Babits-pályázatok

A pályázatok szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum.

 

A Telenor közérdekú közleménye a veronai buszbaleset kapcsán

MI ÍGY TUDUNK SEGÍTENI!

Az olaszországi események kapcsán a Telenor Magyarország minden a balesetben érintett, vagy hozzátartozó ügyfele számára ingyenessé teszi a 2017. január 20. 20:00 óra és 2017. január 22. 20:00 óra között az Olaszországból Magyarországra indított, valamint Olaszországban fogadott, Magyarországról indított roaming hívások díját bruttó 20 ezer forint értékhatárig, amelyet a szolgáltató utólagos számlajóváírás keretében fog elszámolni. Kérünk, hogy a Telenor ügyfélszolgálatán jelezd jóváírási kérésed.

Január végéig repülhetnek az „első fecskék”! - Továbbra is kedvezményes árakon jelentkezhetnek a kiállítók az OMÉK-ra

Meghosszabbította az „első fecske" kedvezmény időszakát az Agrármarketing Centrum, így 2017. január 31-ig még a tavalyi árakon várják a kiállítók jelentkezését a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra (OMÉK). A több mint 100 éves múltra visszatekintő seregszemlét 2017. szeptember 20-24. között rendezik meg a Hungexpo és a Kincsem Park területén. A vásár történetében először szakmai napot is tartanak a szervezők.

A közműszolgáltatók hibabejelentési elérhetőségei

Az áram-, gáz- és távhőszolgáltatásban tapasztalt hiba, kimaradás esetén az egyes szolgáltatók a következő telefonszámokon érhetőek el. Ha hibát tapasztal a szolgáltatásban itt kell bejelenteni.

 

Versenyfelhívás - Biztonságos Internet Nap 2017

Te magad légy a változás: Együtt egy jobb internetért. A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet hazai általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban résztvevők számára, plakát vagy fotó készítésére.

 

Csalók élnek vissza a MAZSIHISZ és rabbijainak nevével

Az utóbbi napokban többen keresték közösségünket olyan cégektől, amelyek számára egy álrabbi állított ki hamis kóserségi igazolásokat másfél millió forintért, olyan termékekre vonatkozóan, amelyeket egy állítólagos kereskedő rendelt meg tőlük: a „rabbi" és a kereskedő a hamis igazolás kiadása után elérhetetlenné vált becsapott ügyfeleik számára.

 

Karácsonykor is környezettudatosságra buzdít az IKSZ

Decemberben a fejenkénti átlagos havi 7,8 kg-os papírfogyasztásunk 10-15%-kal, akár 9 kilóra is nőhet a felfokozott ünnepi vásárlási láznak köszönhetően. Ezért ismert és elismert hazai személyiségek - 5 híresség, Csobot Adél, Keleti Andrea, Imre Géza, Gyetván Csaba és Csecse Attila - csatlakoztak az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) legújabb programjához, az OkosÖtöshöz, amely játékos módon hívja fel a figyelmet arra, hogy a karácsonyi készülődés során is figyeljünk környezetünkre, a papír, azon belül is az italos kartondobozok szelektív gyűjtésére.

 

A jövő energetikai innovációit keresi az MVM Edison programja

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára. A pályázat szakmai partnere az IBM.

A Lufthansa rendkívüli menetrendet vezet be keddre és szerdára

2016. november 29., kedd: -A Lufthansa Csoport 3.000 járatából 2.184 repül majd; az interkontinentális járatok menetrend szerint közlekednek

Futtassuk be együtt a művészeted!

A Godot Galéria pályázatot hirdet fiatal, feltörekvő és szélesebb közönséghez eljutni akaró képzőművészek és designerek számára.

 

Felhívás - óvodások és iskolások részére

Fenyőfadíszítésre vállalkozó iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várják az Advent Budapesten téli fesztivál szervezői a FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívására. A gyerekek által környezettudatos eszközökkel kicsinosított fenyőket immár hagyományosan kiállítják a Városháza parkban, ahol 2016. november 25. és december 27. között köztéri installáció formájában tekinthetők meg a karácsonyi vásár egyik attrakciójaként.

 

Komáromy Gábor-ösztöndíj

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2016/2017-es tanévben is ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen.

 

...mert a tehetség hungarikum!

A Talentikum Tehetségkutató rendezvény felhívása 15-25 éves fiatal előadók részére. Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Animus Egyesület szervezésében tehetségkutató rendezvényt hirdetnek 15-25 év közötti Kárpát-medencei fiatal előadóknak.

 

Ma éjszaka, vasárnapra virradóra lesz a 2016-os óraátállítás és mi értelme ennek az egésznek…

Október 30-án, vasárnap hajnali 3 órakor vissza kell tekerni az órákat. De mi értelme az óraátállításnak? Tényleg lehet vele áramot spórolni? Itt vannak a válaszok - mert #tudnicool.

 

Tartalom átvétel